Gott nytt 2014!

Det där med nytt år, nytt jag är något jag ofta och länge bara fnyst åt. Varför ska man just vid ett nytt år ändra sig och “Bli en bättre människa”? Betyder inte det bara att man det föregående året vart en dålig människa? Då slog det mig, jo, men så måste det vara. Då menar jag inte dålig som i att man är det värsta som vandrat på denna jord, utan snarare som att man inte är så bra som man har potential att vara. Just detta gjorde mig nyfiken. Har så länge jag kan komma ihåg fått höra kommentarer som ”Du kan så mycket bättre”, ”Du kan komma långt om du vill” och ”Du har potential att göra vad som helst”. Borde inte då nyår och en nystart för att leva ut min fulla potential passa mig perfekt? Denna tanke har då fått mig att göra något jag inte bukar, jag har gjort ett par nyårslöften. Jag kommer inte dela med mig om vilka dessa löften är, men det finns så mycket jag skulle kunna bli bättre på (I min mening iallafall) att jag var tvungen att inte ta för många löften på en gång. Därför börjar 2014 för precis som för många andra, en nystart i livet helt enkelt! Med det sagt, välkomna till mitt första av förhoppningsvis många fler inlägg i bloggen detta år!

 

Även bloggen skall det bli ändring på, utav någon anledning tyckte jag att det vart tråkigt att skriva bloggen under slutet av förra året. Försökte såklart komma på varför och kom fram till följande:

Bloggen är främst till för att jag själv ska komma ihåg vad jag gör i mitt liv och för att alla där hemma ska få följa med i min vardag och förhoppningsvis stilla sin Jonathan-abstinens. Men jag tyckte den vart för mycket som en dagbok. Jag vill få den mer som en förlängning av mina tankar och funderingar. (Någon som förstår vad jag menar? Inte? Med andra ord, den var tråkig och opersonlig, den ska bli roligare att läsa och mer personlig).

 

Men innan vi ser mot framtiden och lever i nuet skall vi ta oss en tur tillbaka till Jonathans 2013.

Vid årets början var jag studerande och jobbade extra inom hemtjänsten(Som jag gjort sedan 2010). Jag hade redan siktet inställt på att jobba utomlands, jag menar, det var trotts allt därför jag utbildade mig till reseledare/guide! Men när jag vart kallad till intervjun hos solresor kändes det så sjukt surrealistiskt, när jag bara dagar senare fick bekräftat att jag fått jobbet dessutom…. My mind = Blown!

Men samtidigt som jag var så glad att jag inte kunde sluta le på hela dagen (Har mamma som ögonvittne!), vart jag lite rädd. Ska jag ut i världen och jobba, utanför sveriges trygga gränser där alla mina nära och kära finns?

Och så kom dagen, den 16 april, jag har inte ångrat en sekund att jag tackade ja till jobbet och satte mig på flyget mot Azorerna! Den Azoriska ön, Sao Miguel som jag spenderade hela min sommar på som reseledare är utan tvekan en av de vackraste platserna som moder jord har skapat. Är ni ute efter fin natur är det dit ni ska ta er. Min höst/vinter vart inte helt som jag hade väntat mig dock, jag skulle egentligen till Egypten, Sharm El Sheikh för att vara mer precis. Men p.g.a. oroligheterna i landet så valde de svenska researrangörerna att stänga ner sina egypten destinationer. När jag fick beskedet av Caroline, min DM på Azorerna trodde jag att hon skämtade. Men icke sa nicke, jag fick erbjudande att jobba på Fuerteventura istället. Om sanningen ska fram var jag lite besviken, kanariöarna tilltalade inte mig för fem öre. Men är det något jag kan så är det att hitta det positiva i allt, ett jobb är ett jobb och en erfarenhet är en erfarenhet! Och ska jag vara ärlig; Jag gillar verkligen Fuerteventura, ön är vacker och mitt team här helt underbart! Är sjukt nöjd med min vinterdestination och jag har verkligen utvecklats som person och arbetsmässigt här! Det är klart, oavsett vart man är i världen får man hemlängtan och kan känna sig ensam. Jag ska inte ljuga, ibland är saknaden till alla vänner och familj där hemma stor. Men alla jag jobbar med är i exakt samma situation och det underlättar något oerhört.

 

I korthet skulle jag faktiskt kunna sumera mitt 2013 med ett enda ord: Underbart. Jag vill också passa på att tacka alla på Solresor som har gjort mitt liv som reseledare till allt jag drömt om och lite till.

Med det sagt; Nu ser vi mot framtiden, nya inlägg i bloggen, nya upplevelser, nya människor och en Jonathan som gör precis det han vill och som i år ska försöka uppnå sin fulla potential.

IMG_9738

Kategorier: Uncategorized | 1 kommentar

Inläggsnavigering

En tanke på “Gott nytt 2014!

  1. Härlig bild med mycket energi precis som inlägget! Behåll energin så når du garanterat dina mål för 2014. Kram♥,/Mamma

Lämna en kommentar

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.