Fuerteventura recap

Nu har jag alltså kommit till Lanzarote, där jag ska jobba fram tills jag förhoppningsvis får en sommardestination. Men jag tänkte ännu en gång se tillbaka lite innan jag verkligen ska leva I nuet och se framåt. Jag tänkte berätta lite om Fuerteventura, där jag ändå spenderade tre och en halv månad.

Fuerteventura är den näst största av de Kanariska öarna, bara Teneriffa är större. Trotts detta bor det bara ca 100.000 människor på hela ön (Varav hälften I huvudstaden, Puerte del Rosario). Ön har en hel del smeknamn, varav ett av de vanligaste är “Den blåsiga ön”, vilket om ärligheten ska fram, verkligen passar den. Generellt sett består öns yttre av sand, berg….. Och inte mycket mer. För somliga kan detta låta mycket tråkigt och enformigt, men titta igen säger jag då. Nej, det finns inte så mycket växtlighet, nej det finns inte så mycket djur, men den har en skönhet, ett lugn som är svårt att hitta i dagens värld, som för varje sekund känns mindre och mindre, samtidigt som vi människor exploaterar den mer och mer. Det är klart att huvudanledningen till att de allra flesta åker hit är just för att slappna av på ett all-inclusive hotell och steka på någon av de 152 olika stränderna. Jag klandrar dem inte, stränderna på här ÄR underbara. Men om du åker utomlands, vill du inte veta mer om platsen du besöker?

Så vad finns att besöka?
Las dunas, sanddynerna I norr, strax söder om öns näst största stad: Corralejo. Som att komma till en öken, samtidigt som du har atlanten precis nedanför dig. Las Rotondas, Det stora shopping center I huvudstaden. 3 Våningar med shopping för honom, henne, barnen och alla du känner. Betancuria, den gamla huvudstaden, här finns ett otroligt mysigt torg där öns äldsta kyrka finns, samt ett litet museum som handlar om Fuerteventura och en restaurang som har vart med I michelinguiden….. Bergen, Underbara utsikter over ön. Mer behöver jag inte säga. Gran Tarajal, en by på östkusten där det inte är lika tätt med turister som övriga delar av ön, fin svart sandstrand. Någon av de olika get farmarna eller aloe vera plantagen, för att se de största närigarna på ön, förutom turismen. Det finns såklart många fler platser, men dessa är de jag själv hann upptäcka under min tid på ön.

De flesta turister bor I eller I närheten av någon av de fyra största turistbyarna på ön: Corralejo: Det är hit de flesta söker sig, en relativt stor by, med allt ifrån fian stränder bakom hornet, grannön Lanzarote bara 20 minuter bort, nattliv, vattenpark etc, passar de allra flesta, förutom möjligen de som bara vill komma ifrån allt.
Caleta De fuste, Lite mindre än Corralejo, två mindre stränder, en hel del resauranger och nära till golfen. Passar äldre som vill ha nära till allt och såklrt golfare, skule inte rekomendera orten allt för mycket till barnfamiljer, då stränderna är lite steniga.
Costa calma: här finns otroligt mycket hotell, en strand, några butiker och restauranger, inte mycket mer än så.
Jandia/Morro Jable: En lång strandpromenad där du hittar alla typer av butiker och restauranger. (enligt mig) Den finaste stranden på ön, perfekt för barnfamiljer eller den som bara vill ligga och slappa på stranden.

Men oavsett vart du tar dig på ön är folket trevliga, det är generellt lugnare än på andra charterdestinationer och du ska räkna med att det kan blåsa. Fuerteventura kommer ligga mig varmt om hjärtat. Självklart tycker jag om själva ön, men anledningen till att jag haft det så bra är för mitt underbara team bestående av Maria, Linda, Michaela och min chef Nina. Men även team Bravo tours, ett gäng härliga danskar! Mycket skratt och roliga saker har vi gjort tillsammans!

Nej, nu ska jag lämna 2013 bakom mig, nu är jag på Lanzarote! Nya utmaningar, nya kollegor (Förutom Elina såklart som jag jobbade med på Azorena) och en jäkla massa spännande stunder väntar mig här!

Ha det bra gott folk!

Kategorier: Uncategorized | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 tankar om “Fuerteventura recap

  1. Ida

    Hej.
    Vi reste med solresor till Azorerna i maj & hade dig som reseledare på en av utflykterna 😊. Ramlade nu in på din blogg & såg att den utflykterna var en av dina första där. Det var svårt att tro, du gjorde ett utmärkt jobb..
    Hoppas att dina nuvarande länder/resemål är lika trevliga som Azorerna.
    Om du måste jämföra, var trivs du bäst att jobba? & varför?

    Tack på förhand
    Ida & Daniel

    • Hej på er, Ida och Daniel!
      Vad kul att ni hittat min blogg! Världen är bra liten ibland! 🙂
      Det är svårt att säga rakt ut vilken plats som man trivs bäst på, då förutsättningarna är så pass olika. Oberoende av destinationen så är ditt team det allra viktigaste, trivs man inte i sitt team så får man det automatiskt ganska tråkigt i min mening.
      Arbetsmässigt trivdes jag bättre på Azorerna, då jag är mer av en utflyktsguide och vi på Azorerna har så pass mycket utflykter. Och även om ön är bland de vackraste jag besökt i hela mitt så finns det inte särskilt stor variation på vad man gör på sin fritid.
      Fuerteventura är inte riktigt den typ av destination jag skulle välja i första hand, då det inte är lika mycket utflykter, utan mest hotellservice. Men jag utvecklades enormt på Fuerteventura och hade ett super team som jag ofta gjorde saker på min fritid med, så på det planet tyckte jag bättre om Fuerteventura.
      Nu är jag som sagt på Lanzarote men har inte vart här tillräckligt länge för att bilda mig en uppfattning. Men det finns lite mer att göra på ön, både arbetsmässigt och privat vilket gör att jag har höga förhoppningar om att Lanzarote kan bli en toppen destination.

      Ha det bra!
      /Jonathan

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.